Over onze producten
Rundvlees
Kwaliteit dient samen te gaan met duurzaamheid. Daarom komt ons rundvlees van onze eigen dikbillen afkomstig van het Maas-Rijn-IJsselvee (MRIJ). Deze koeien van het Roodbont ras, grazen in de weilanden van Berkel en Rodenrijs, op slechts twintig minuten van de winkel. Ons rundvlees word na de slacht vijf dagen in het been gerijpt en ligt nadat het is geportioneerd nog minimaal een week te rijpen voordat het verkocht mag worden. Dit is mager vlees en er wordt voornamelijk biefstuk van gesneden. Van de iets vettere gedeelten snijden wij mooie steaks voor bijvoorbeeld op de BBQ.
Maar soms moeten er voor de kwaliteit grenzen verlegd worden en daarom bieden wij ook rundvlees aan van het Aberdeen Angus ras uit Ierland, Hereford runderen, uit het zuidwesten van Engeland en de Black Angus uit Noord-Amerika. Vlees dat door het ras, vegetatie en voeding hun eigen unieke karakter hebben, wat niet te vergelijken is met anderen.
Zo vindt u bij ons voor elke gelegenheid een specialiteit!
LAMSvlees
Ons lamsvlees komt voornamelijk uit Schotland. Dit lamsvlees wordt volgens de hoogste standaarden wat betreft dierenwelzijn en voedselveiligheid verwerkt. De Schotten staan bekend om hun bijzonder smakelijke lamsvlees en door het milde schotse klimaat, grazen de lammeren het grootste gedeelte van het jaar buiten. De lammeren worden daarnaast voornamelijk gras gevoerd en door de zilte lucht heeft het vlees een bijzondere fijne smaak.
De lamskoteletten kenmerken zich door een mooi randje vet waar veel smaak in zit. De magere delen zijn zacht en fijn van smaak. Dit lamsvlees heeft alleen een beetje peper en zout nodig.
Varkensvlees
Met drie sterren Beter Leven is Livar het hoogst gewaardeerde varkensvlees volgens het Beter Leven keurmerk. Livar varkens zijn Limburgse varkens die uitsluitend worden gevoerd met lokale granen. De varkens groeien in Limburg op en kunnen zo lekker buiten lopen en wroeten. Dit zorgt ervoor dat de varkens een gelukkig en goed leven hebben en dat proef je terug in het product. Naast vers vlees worden er bij Slagerij Rob van der Zalm verschillende producten waaronder vleeswaren van Livar vlees gemaakt.
Kalfsvlees
Wij werken uitsluitend met Hollands kalfsvlees. De kalveren groeien op in kleine kuddes in ruime opgezette stallen met veel daglicht. De dieren worden gevoed met kalvermelk aangevuld met ruwvoer (meergranen muesli). Het kalfsvlees is zacht van smaak en past in ieder menu. Het vlees heeft een fijne smaak, is mager, licht verteerbaar en rijk aan vitaminen en mineralen.
gevogelte
Onze kipfilet, kippendijen en andere kip producten komen van de Gildehoen kip (het Hubbard ras). Dit is een duurzame kip soort waarbij dierenwelzijn een belangrijk kenmerk is. De gildehoen is antibiotica vrij, leeft langer en groeit op in een stal met stro en een normaal dag en nacht ritme. Om het scharrelen te bevorderen wordt het voer (graan producten zonder groeibevorderaars) in de stallen uitgestrooid. En dit proef je terug in het product. Gildehoen is zacht en vol van smaak.
Meer weten over de Gildenhoen, kijk dan ook op gildehoen.com