Over ons
Sinds 1972 is het familiebedrijf Rob van der Zalm gevestigd aan de Van Hoytemastraat in de Haagse wijk Benoordenhout. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een van de toonaangevende slagerijen in de regio. Wanneer u de winkel binnenstapt, komt de liefde voor het ambacht u tegemoet. In onze winkel wordt uitsluitend gewerkt met de beste producten en recepturen. De benodigde ingrediënten worden over de hele wereld verzameld. Daarmee garanderen wij dat u altijd het beste stukje vlees krijgt en kan genieten van de lekkerste gerechten.


Rundvlees
Kwaliteit dient samen te gaan met duurzaamheid. Daarom is het merendeel van ons rundvlees afkomstig van onze eigen dikbilkoeien. Deze koeien van het Roodbont-ras grazen in de weilanden van Berkel en Rodenrijs, op slechts twintig minuten van de winkel in Den Haag.

Ons rundvlees wordt na de slacht vijf dagen in het been gerijpt. Nadat het vlees is uitgesneden en verdeeld, laten wij het vlees nog minaal een week rijpen om het de maximale smaak en malsheid te laten bereiken.

Voor kwaliteit moeten soms grenzen worden verlegd. Daarom bieden wij ook rundvlees aan van het Aberdeen Angus-ras uit Ierland en Black Angus uit Noord-Amerika. Vlees dat door het ras, de voeding en vegetatie waarop de koeien grazen een uniek karakter heeft.
Kalfsvlees
Ons kalfsvlees komt uitsluitend van Hollandse kuis (vrouwelijke) kalveren. Dit kalfsvlees kenmerkt zich door zachtheid en een fijne smaak. Ook lever, schenkels, sukade, tong, zwezerik en niertjes hebben wij altijd op voorraad.


Schots Lamsvlees
Schotland staat bekend om het smakelijke lamsvlees en milde klimaat. Onze lammeren grazen het grootste gedeelte van het jaar buiten in het kustgebied. Dat ze voornamelijk gras worden gevoerd en buiten lopen in de zilte lucht, zorgt voor een zeer verfijnde smaak van het vlees.
Worstmakerij
Recepten van onder meer onze Haagse Berliner, ontbijtspek en rookvlees, stammen nog uit de tijd van opa Van der Zalm. In onze worstmakerij worden vleeswaren dagelijks op die traditionele wijze vervaardigd en op een natuurlijke wijze gerookt, gekookt en gebraden.


Gevolgelte
Onze kipproducten zijn van Hollandse bodem. De Gildehoen groeit op in grote stallen met een lage bezetting, waardoor ze veel beweegruimte hebben. De ondergrond van de stallen is bedekt met stro en er is veel licht met een normaal dag- en nachtritme. De Gildehoen-kippen krijgen 100% natuurlijke voeding dat voor het overgrote deel uit granen bestaat. Naast de reguliere voeding wordt er twee keer per dag extra voeding in de stallen gestrooid. Hierdoor wordt het natuurlijke scharrelen bevorderd. Zo wordt een gezonde en prettige leefomgeving gecreëerd wat ten goede komt van het dierenwelzijn.
Varkensvlees
Ons varkensvlees komt van het Limburgse kloostervarken (Livar). Dit varkensvlees met het drie sterren Beter Leven-keurmerk is ouderwets lekker. De combinatie van het ras, de voeding en de enorme ruimte die de varkens krijgen om te scharrelen, zorgen voor een onderscheidende smaak. Ook de liefde en zorg waarmee de Livar-varkens worden gehouden, proeft u direct terug in het vlees.


Onze keuken
Onze receptuur van Hollandse stamppotten, rode kool en stoofpeertjes stamt nog uit de tijd van oma Van der Zalm. Die lekkere ouderwetse smaak is doorgetrokken naar de gerechten van deze tijd. Wij bieden u dan ook een breed en seizoensgebonden assortiment aan pasta’s, soepen, stoofgerechten en andere recepten van over de hele wereld. Daarnaast kunt u bij ons het hele jaar terecht voor gerechten uit de Oosterse keuken. Naast maaltijden kunt u ook genieten van onze hapjes en salades voor bij de borrel.